Welkom...

Woningstichting Heteren is werkzaam in de gemeente Overbetuwe in de dorpen Heteren, Driel, Randwijk, Herveld en Zetten.

We zijn een sociaal huisvester, die gaat voor kwaliteit en betaalbaarheid. Als partner van bewoners en professionals leveren we in de verbinding van wonen-zorg-welzijn een bijdrage aan de leefbaarheid in de kernen. 

Zoekt u een huurwoning? Dan kunt u zich inschrijven op www.entree.nu

Wespennest verwijderen

Wespennesten kunnen op veel verschillende plekken voorkomen. In het gras, in een boom, op zolder, in de schuur maar ook in de spouwmuur. Overal waar naden en kieren zitten kunnen wespen een nest gaan bouwen.

Een wespennest wordt aangezet door een koningin, die de winter op een beschutte plek overleefd heeft. In het voorjaar gaat deze koningin aan de slag. Ze vliegt af en aan met bouwmateriaal en voedsel voor de eitjes die ze legt in het nest. Zolang een koningin nog een nest aan het bouwen is, kan het kleine nest gemakkelijk verwijderd worden.

Er zijn bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar. Hierbij moet er wel rekening gehouden worden met kleine kinderen en huisdieren. Zij mogen niet in aanraking komen met het bestrijdingsmiddel. Sluit een wesp nooit op in de ruimte waar het een nest aan het bouwen is. Wespen hebben hele sterke kaken en kunnen nieuwe gaten maken om een andere uitgang te vinden, ook de woning in. Wespen raken snel geïrriteerd en reageren dan agressief. Een wespensteek is pijnlijk en kan zelfs gevaarlijk voor u zijn.

Zijn er meerdere wespen rondom een plek actief? Dan is het raadzaam om het verwijderen van het wespennest door een specialist te laten gebeuren. De kosten van het laten verwijderen van een wespennest zijn voor uzelf. U kunt contact opnemen met een ongedierte bestrijder naar keuze.

Overige berichten

Wooninfo
Achterpad en tuinonderhoud
Kijk uit voor oplichters aan de deur
Brief over een slimme meter ontvangen?
Vroegsignalering
Brandveilige huurwoning
Prestatieafspraken 2019 getekend
Hennep
Krijg advies over uw energieverbruik