Welkom in Heteren...

waar Woningstichting Heteren het gebouw RozenStaete, met acht luxe koopwoningen in het hoge segment heeft gebouwd.
RozenStaete is een uniek project. U krijgt een appartement met een bijzonder hoge kwaliteit, midden in de oude kern van Heteren.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Timmer & Timmer Makelaars op telefoonnummer: 0488- 480 948 of via e-mailadres: info@ttmnvm.nl.

Wie hennep zaait, kan ellende oogsten

Een huis is om in te wonen!
Hoe vaak leest u het niet uw krant: de politie heeft alweer een hennepplantage ontruimd op een zolder, in een schuur of garage. Eind vorig jaar was het ook raak in ??n van de woningen van Woningstichting Heteren. Daar werd na een tip een complete plantage ontdekt op de zolder van een rijtjeshuis.

?Levensgevaarlijk?, zegt Wilco van Koppenhagen van Woonzaken. ?Door geklungel met elektriciteit zijn kortsluiting en brandgevaar niet ondenkbaar, Maar ook wateroverlast komt geregeld voor. Bovendien ontstaat er door de kweek veel te veel vocht in huis. Muren, plafonds en vloeren worden nat  waardoor een heel ongezonde woonsituatie wordt gecre?erd. En de buren?? Ook zij lopen gevaar en ervaren overlast. Stank, intimidatie en een komen en gaan van ongewenst figuren dragen niet bepaald bij aan een prettig woonklimaat?.

Wie hennep zaait kan ellende oogsten, daarover is Woningstichting Heteren helder en duidelijk. Zodra wordt ontdekt dat de bewoners hun woning voor iets anders gebruiken dan wonen, wordt de huurovereenkomst ontbonden. Bedrijfsmatig gebruik van woonruimte is tenslotte verboden. Ook het inrichten van een hennepkwekerij valt daar onder. En de lat ligt wat gedogen betreft hoog! Wie meer dan vijf hennepplanten heeft, bestiert volgens de woningstichting (hierin gesteund door de Aanwijzing Opiumwet) al een bedrijfsmatige plantage. In dat geval kan niet meer kan worden hard gemaakt dat de kweek louter voor eigen gebruik dient.

Samenwerking
In de strijd tegen hennepteelt werken verschillende organisaties nauw samen. Naast de woningstichting zijn de politie, de belastingdienst, de gemeente, het Nuon en de sociale dienst betrokken bij de jacht op thuiskwekers. De pakkans wordt door deze bundeling van krachten sterk vergroot, de gevolgen zijn gigantisch. Want?bij een ontruiming alleen blijft het niet.  De daders zullen moeten uitzien zijn naar nieuwe woonruimte en worden tevens daar waar mogelijk financieel aangepakt.

Voor wie snode plannen heeft nog even wat feiten op een rijtje:
Het illegaal aftappen van stroom wordt fors beboet. De energieleverancier doet een schatting van uren, maar komt al snel met een naheffing van zo?n ?5000,- De boete voor knoeien met een meter kost ?135,- Zolang deze niet is voldaan, wordt de stroomvoorziening afgesloten (rechtelijke uitspraak).

De woningstichting laat de huurovereenkomst onmiddellijk ontbinden zodra duidelijk wordt dat er hennep wordt geteeld. De kosten voor herstel van schade zijn  voor rekening huurder.

De belastingdienst komt met een forse naheffing inkomstenbelasting. Wie deze niet per direct kan betalen, mag straf uitzitten.

Vervolging door Justitie betekent sowieso straf. Doorgaans wordt een gevangenisstraf of 10.000 boete ge?ist. Daarnaast draait de thuiskweker op voor de kosten van de ontruiming van de plantage (2.500 euro per kilo!) Daarna volgen vernietiging of verbeurdverklaring van het materiaal.

Overige berichten

Urgentieverklaring
Meterstanden noteren
Dakgoten reiniging
Scootmobiel lenen voor een dag?
CV-ketel bijvullen en ontluchten
Conflict met uw buren?
Hennepkwekerij?
Wespennest verwijderen
Asbest en uw gezondheid