Stuw zoekt huisbezoekers voor Driel en Zetten

27-05-2013

Na de start in Homoet, Randwijk en Valburg maakt Stuw binnenkort ook een begin met huisbezoeken in Driel en Zetten. Er worden bezoeken gebracht aan 75- plussers en inwoners die in 2012 contact hebben gehad met het WMO-loket van de gemeente. Deze mensen worden allemaal door de gemeente benaderd om hieraan mee te werken.

 

Door de huisbezoeken willen de gemeente en Stuw graag te weten komen van welke ondersteuning en hulp deze mensen op dit moment óf in de toekomst gebruik (willen) maken. Daarvoor gaan getrainde vrijwilligers met hen in gesprek over hun situatie en wat er bij hen leeft. Ze brengen ook een klein pakket met handige informatie over mogelijkheden voor ondersteuning, hulp en zorg. En ze zorgen ervoor dat ondersteuningsvragen van de mensen bij de juiste organisatie terecht komen.

Stuw zoekt nog enkele vrijwilligers. Mensen die geïnteresseerd zijn in het verhaal van de ander, goed kunnen luisteren en meedenken over oplossingen, respect hebben voor de privacy en schriftelijk verslag kunnen uitbrengen. Na een korte training op 18 en 25 juni gaan ze aan de slag, op dagen en tijden die ze zelf kunnen aangeven.

Wilt u meewerken als vrijwilliger of eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met de coördinator, mevr. Foka Bruggema. Bel of mail naar Stuw: tel. 0481-375959 of huisbezoeken@stuwwelzijn.nl.

Overige berichten

Huidige coronavirus maatregelen - kantoor gesloten
Online informatieavond: Kleine energiebesparende maatregelen
Nieuwbouwproject Park Julianaweide Heteren
Kerncijfers Jaarverslag 2020
Inspectie woningen
Eenmalige huurverlaging 2021
Huishoudverklaring van de Belastingdienst ontvangen?
Buurtbemiddeling in tijden van coronamaatregelen
Prestatieafspraken 2020